#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | la Montse Caus ens recomana:

La fotografia a Manresa : dels inicis a l’any 1939
Joan Vila-Masana i Portabella
Manresa: Parcir Edicions Selectes, 2023

>Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Després de més de 20 anys, la llibreria Parcir Edicions Selectes publica un nou volum de la col·lecció Història gràfica de Manresa.

En aquest ocasió, ens acosta a la història de La fotografia a Manresa de la mà de Joan Vila-Masana i Portabella. Una història des dels seus inicis, el 1858, fins a l’any 1939, on es recullen infinitats de fotografies de la nostra ciutat, s’explica la seva història, quins van ser els fotògrafs de l’època i les tècniques emprades per a la seva reproducció.

Unes fotografies que expliquen l’evolució de la ciutat de Manresa, la seva transformació però no només urbanística sinó també social, artística, econòmica i humana.

Dels primers gravats i pintures, passant per les primeres fotografies i acabant amb la seva àmplia difusió gràcies als diaris i revistes, els llibres, la publicitat i les postals. Testimonis dels canvis de la nostra societat.

Trobarem imatges d’un ampli repertori de fotògrafs manresans i, també de fora, que van formar part d’aquest nucli de professionals i afeccionats. Noms com Manuel Villaplana, Joan Vert, Paquita Òrrit, Antoni Sardà, Llorens Gamisans i Miquel dels Sants. Més tard, Joaquim Vert, Enric Villaplana, Enric Masana, Jordi Francitorra, Narcís Juanola, Antoni Quintana, i un llarg etcètera.

L’ambició del seu autor, l’estudiós manresà i membre del CEB, Joan Vila-Masana i Portabella, posa de relleu la importància d’aquesta publicació amb imatges inèdites acompanyades de comentaris ben documentats.

Una bona elecció per commemorar el 50è aniversari del segell manresà Parcir.

Recomanat per la Montse Caus Potroñ de la Biblioteca del Casino de Manresa

Deixa un comentari