ATENEU LES BASES

DSC_0182.JPGLa biblioteca de l’Ateneu Les Bases de Manresa és una biblioteca de proximitat  que forma part de la xarxa urbana de biblioteques de Manresa. La seva àrea d’influència més immediata són els barris de Mion – Puigberenguer – Miralpeix, Poble Nou i Carretera de Santpedor.

La biblioteca de l’Ateneu Les Bases allotja també l’aparcament, el magatzem i la zona de treball del bibliobús Cavall Bernat a partir del 2013.

La biblioteca va ser inaugurada el 22 de desembre de 2012.

Cal destacar que la Biblioteca de l’Ateneu Les Bases utilitza la tecnologia RFID (Identificació per radiofreqüència) per a la gestió del préstec i el control de seguretat. Aquesta tecnologia suposa moltes millores, com la de donar més autonomia a l’usuari ja que li facilita l’autoservei en el préstec.

La biblioteca es troba repartida en tres plantes:

Planta 0 (Diaris i revistes):

És la planta on està ubicat el taulell d’informació i acollida i també on hi ha la màquina d’autopréstec (per a préstecs, retorns, renovacions i consultes de “el teu compte”). L’espai principal és ocupat per l’àrea de lectura de revistes i diaris.

Té una vintena de seients informals i una taula amb 4 cadires per a la lectura. També hi trobem una sala de suport per a realitzar-hi tallers, clubs de lectura, sala d’estudi, etc. amb una capacitat d’una vintena de seients. Disposa també d’una sala de suport.

En aquesta planta hi trobareu un ordinador d’accés públic a Internet per a consultes ràpides (10 min.) i un ordinador de consulta al catàleg.

Planta 1 (Biblioteca Adults)

L’Àrea d’Adults de la Biblioteca Ateneu Les Bases està orientada a adults i joves a partir de 14 anys. 

Compta amb un ampli fons divers i actualitzat:

  • Novel·les, poesia, teatre i moltes altres obres de diferents temàtiques.
  • Col·lecció Local: formada per publicacions sobre Manresa i la comarca del Bages.
  • Fons Especial: Esports, que reconeixereu per aquest pictograma que duen al llom:      pilota picto
  • Fons audiovisual: format per una selecció de discs compactes agrupats per estils musicals, pel·lícules de cinema.

Aquesta planta compta amb set ordinadors per a navegar per internet i un ordinador amb lector de DNI electrònic amb el qual es poden sol·licitar certificats a través de diferents serveis digitals.

Hi trobem també una aula multimèdia amb connexió a Internet per a tallers informàtics. També fa el servei d’aula d’estudi quan no està reservada.

Planta -1 (Biblioteca Infantil)

És l’àrea infantil de la biblioteca, per a infants fins a 13 anys. Una part del fons és format per llibres de lectura adequats a totes les edats:

També hi trobareu llibres de matèries i pel·lícules adreçats a infants i un fons de CD ordenats segons la tipologia de música:

En aquesta àrea també hi podeu trobar un fons especialitzat en esports. 

Té 22 punts de lectura amb seient i  un espai informal en el qual els més menuts es poden començar a familiaritzar amb la lectura i els llibres.

Molt proper a aquest espai hi tenim el  “Racó de pares”, un recull de bibliografia sobre l’educació, la salut i l’entreteniment dels vostres fills.

La part informàtica completa l’equipament de la sala infantil, amb un PC de consulta al catàleg i dos ordinadors de consulta pública a Internet (un de 60 minuts i l’altre de 30 minuts).

Més informació de la Biblioteca Ateneu Les Bases, a la Biblioteca Virtual.