#mésquellibres | La Marta recomana “La tercera verge” de Fred Vargas

tercera_verge_r200

La tercera verge

Vargas, Fred
Barcelona: Ara Llibres, 208

Veure disponibilitat al catàleg Aladí


 

Res no sembla casar: el fantasma d’una monja del segle XVII, un policia que parla en vers i que oculta motivacions negríssimes, el crim sense motius aparents de dos drogoaddictes parisencs, relíquies robades de Sant Geroni, cérvols assassinats i amb el cor arrencat, una infermera fugada de la presó, i la primera, la segona i, sobretot, la tercera verge…

Aquests són els ingredients de la historia que s’explica en la novel·la La Tercera Verge. Una obra on es combinen situacions surrealistes, que malgrat tot funcionen, un ventall de personatges peculiars que et sorprenen i pels que acabes interessant-te, diàlegs ocurrents i molt sovint divertits i un comissari atípic: excèntric, atractiu, intuïtiu, desesperant, apassionat, fidel… de qui vols saber-ne més.

La història, enrevessada, inquietant, a estones fosca, a estones amb dosis d’humor i ironia, absorbent i entretinguda, t’atrapa al llarg de tota la novel·la, mantenint la intriga i l’interès fins al final. Es tracta d’una novel·la negra combinada amb llegendes, d’història, d’arqueologia… i és que la seva autora, Fred Vargas (Frédérique Audoin-Rouzeau, París,1957), és medievalista, arqueozoòloga, i ha treballat com a investigadora en el Centre Nacional d’Investigació Científica Francès, entre d’altres llocs, una formació que es veu reflectida en la trama.

A banda de dues series de novel·la negra (una protagonitzada pel comissari Adamsberg i l’altra pels Tres Evangelistes, Marc, Mathias i Lucien, tres historiadors que es troben fent de detectius en moltes ocasions), ha publicat obres de divulgació científica en les que signa amb el seu nom real. El cognom  Vargas, és emprat tant per ella com per la seva germana bessona, la pintora Jo Vargas, extret del personatge de Maria Vargas (del qual són admiradores) que interpreta Ava Gadner en la pel·lícula La comtessa descalça.

Fred Vargas és considerada la reina de la novel·la negra francesa i ha estat traduïda a més de 40 llengües. Algunes de les seves novel·les s’han adaptat per a la televisió i el cinema.

Recomanat per Marta de la Biblioteca Ateneu Les Bases.

Marta 2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s