#MÉSQUELLIBRES

#Mésquellibres | l’Eva ens recomana:

Morder la manzana / adaptación de Raquel Riba Rossy ; basado en el libro de Leticia Dolera
Barcelona : Planeta Cómic, [2022]

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Morder la manzana : la revolución será feminista o no será / Leticia Dolera
Barcelona : Planeta, 2018

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Leticia Dolera és una actriu, directora de cinema, guionista i escriptora. S’ha posicionat sempre a favor del feminisme i la defensa dels drets de les dones.

Morder la manzana : la revolución será feminista o no será  és, precisament,  un llibre feminista que a través de vivències personals, reflexions i repàs a la història del feminisme, ens transmet la importància de rebel·lar-se contra el sistema patriarcal. Leticia Dolera necessitava despertar les nostres consciències i explicar per què és feminista i per què totes ho hauríem de ser.

El passat any 2022 la il·lustradora Raquel Riba Rossy, compromesa amb el feminisme i creadora del popular personatge de còmic Lola Vendetta,  l’ha adaptat a novel·la gràfica.

Es tracta d’una magnífica i entenedora adaptació completa en la que fa servir frases textuals del llibre original i les acompanya d’il·lustracions del tot exemplificadores.

L’adaptació també està estructurada en els mateixos capítols que el llibre de Leticia Dolera i és un bon exercici llegir-los tots dos de forma paral·lela perquè el llibre dona alguna informació que no s’inclou en l’adaptació, que tot i no ser rellevant,  es fa interessant per completar la lectura.

En un dels capítols l’autora fa la següent reflexió: “si tens por al canvi deixa de llegir aquest llibre perquè quan et posis les ulleres del feminisme no hi haurà volta enrere, hauràs de ser valenta. Et sentiràs enganyada, t’enfadaràs amb tu mateixa per haver acceptat construccions culturals com a veritats universals. Sentiràs que has estat i ets còmplice del patriarcat”.

Doncs sí, jo que em considerava defensora dels drets de les dones, m’he enfadat amb mi mateixa per tenir molts estereotips com a normalitzats i per acceptar determinades accions que, ben mirat, no s’haurien d’acceptar. 

Et convido a  llegir els llibres i a descobrir la reacció que et provoca.

Recomanat per l’Eva de la Biblioteca del Casino

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s