MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | La Coaner ens recomana:

Bon dia, tristesa
de Françoise Sagan
Barcelona : Viena Edicions, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Françoise Sagan és l’autora d’aquesta novel·la que ha publicat l’editorial Viena i que ha sigut traduïda per Josep Maria Pinto. Una història d’amor, de família i que se centra en les vivències i les relacions dels pocs personatges que hi apareixen. És interessant la descripció de les relacions, així com l’evolució que fan els personatges i les seves maneres de connectar-se al llarg de l’obra.

Bon dia, tristesa arranca en un principi d’estiu en què la protagonista passa els dies amb el seu pare i la seva amant en un poble mediterrani. La jove gaudeix de les vacances, sense preocupar-se dels estudis i aprofitant els moments i les persones amb qui es troba. L’aparició de l’Anne, una amiga molt propera de la família, capgira les relacions, els sentiments i la història, en general.

La narració en primera persona de la jove Cécile, la protagonista de la història, et fa posar a la pell del personatge tot passant per les diverses emocions i situacions en les quals es troba. És una jove lliure i intel·ligent, valors que demostra en les seves accions i plans que narra.

Sagan, l’autora de la novel·la, va publicar el llibre amb tan sols disset anys. Potser per aquest motiu i pel fet de coincidir amb l’edat de la protagonista, retrata i detalla tan bé la Cécile, l’ànima de Bon dia, tristesa.

Llegir un “Petit Plaer” de l’editorial Viena és agradable i enriquidor. Són històries curtes, però alhora amb un contingut i un rerefons molt interessant i que aconsegueix mantenir-te enganxada al llarg de la lectura. Al mateix temps, aquesta col·lecció de Viena permet al lector descobrir nous autors possiblement desconeguts.

Recomano Bon dia, tristesa a tothom qui tingui ganes d’una història ràpida i captivadora, plena d’amor, i d’estones de felicitat, però també de tristesa.

Recomanat per la Coaner Peramiquel de la Biblioteca Ateneu Les Bases

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s