#Mésquellibres

#Mésquellibres | El Ramon ens recomana:

Rebelión en la granja
de George Orwell
Veure disponibilitat al catlàleg Aladí

L’estiu és una bona època per recuperar la lectura d’algun clàssic i per això el Ramon ens recomana aquesta novel·la escrita l’any 1945 i que és molt indicada per entendre tota la situació social i econòmica que estem vivint.

Els animals d’una granja, personalitzats, es revolten contra el seu amo, el granger. Els porcs  es converteixen en elit, acaben a la cúspide de la jerarquia animal i acaben sent  els amos del mas. Posteriorment es van organitzant en una espècie de “democràcia” cada cop més corrupta que els portarà a una dura dictadura on faran servir el seu poder per manipular i enganyar als altres animals. Generació rere generació es van oblidant els lemes i motius reals de la revolta inicial i els porcs s’ocupen de manipular i canviar la història.

Aquesta novel·la és una metàfora social que demostra la corrupció que genera el poder a qualsevol nivell i que es pot aplicar perfectament a la societat actual. Es per això que és una obra que no ha perdut la seva vigència, i no només això, sinó que s’ha convertit en una icona per a molts moviments socials antisistema. Tot i que és una sàtira de la revolució russa i de l’stalinisme soviètic, té un missatge universal sobre la corrupció,  i també sobre la manipulació de la veritat històrica.

Molt recomanable també, perquè el llenguatge és divertit i àgil  i l’autor barreja les faules que ensenyen alguna moralitat, amb  la sàtira política.

Recomanat pel Ramon del la Biblioteca del Casino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s