#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | L’Helga ens recomana:

El 18 de juny es celebra el Dia de la Gastronomia Sostenible, promulgat per l’ONU l’any 2016 amb l’objectiu de conscienciar a la població per tal que adquireixi nous hàbits d’alimentació que contribueixin a la protecció i preservació dels recursos naturals per tal de poder viure en un planeta més sostenible. Per poder assolir aquests canvis fan falta millores també en els aspectes socials i econòmics i s’ha de minimitzar l’impacte negatiu que el consum humà està ocasionant sobre els recursos naturals.

Aprofitant aquesta efemèride i per contribuir a l’estalvi de recursos energètics, et recomanem aquest llibre:

Cocinar con el lavavajillas : sabor, sostenibilidad y ahorro con un método revolucionario
de Lisa Casali
Larousse, 2013

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Durant aquests darrers mesos hem vist com el món es capgirava per una guerra i com s’enfilaven els preus dels principals subministraments (llum, gas, aigua…), com mai havíem vist!

Diuen que és en èpoques de crisi quan apareixen idees enginyoses i aquest llibre n´és un clar exemple: què et semblaria aprofitar la temperatura del teu rentaplats en funcionament, per cuinar-hi a dins un o més plats deliciosos alhora?

Encara que et sembli una idea estrambòtica, el llibre ens ofereix més de seixanta receptes de peix, carn, llegums, pasta, arròs, fruita… Les receptes s’organitzen segons els diferents programes de rentat que tenen la majoria de rentaplats: ràpid, eco, normal i intensiu.

Abans de començar cal tenir en compte una sèrie de regles i disposar dels estris necessaris: pots hermètics de vidre i envasadora al buit (i les corresponents bosses).

Cuinar amb el rentaplats és, segons l’autora, ecològic perquè s’aprofita l’energia del rentaplats que ja està en funcionament; és segur, perquè si es fa adequadament els aliments no entren en contacte amb l’aigua; i és fàcil, perquè es pot fer utilitzant recipients que es troben en totes les cases.

L’autora, Lisa Casali té un pàgina web i un blog d’alimentació ecològica. S’ocupa de temes relacionats amb el medi ambient, sensibilitzant a la societat a establir una relació més sostenible amb els aliments. Aquest llibre és un exemple de la seva filosofia per reduir l’impacte mediambiental a la cuina i de la seva recerca en trobar noves tècniques de cocció a baix consum d’aigua i energia.

Què et sembla la idea? T’hi atreveixes?

Recomanat per l’Helga de la Biblioteca del Casino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s