Un tomb per la geologia del Bages amb família

Del 24 de maig al 7 de juny se celebra la Setmana dels Geoparcs Europeus

Des de la Biblioteca del Casino us animem a descobrir els indrets que conformen el Geoparc de la Catalunya Central com: la Muntanya de sal de Cardona, el Puig de la Balma de Mura, les Coves del Toll de Moià, la Falla del Mig Món de Súria, les coves de Collbató, els Aiguamolls de la Bòbila, el forn de la Calç i el Meandre de Calders…

I per introduir el món de la geologia als més petits us recomanem molt especialment un conte i un àlbum il·lustrat:

“Hi havia una vegada…una cova profunda i fosca on vivia una estalactita. Era l’única de la gruta i, malgrat que tenia molts amics, de vegades se sentia una mica sola.”

Així comença L’estalactita ploramiques, un conte molt tendre escrit per la Sílvia Colomé i il·lustrat per Delphine Labedan que ens parla de les emocions i de geologia i ens ajudarà a explicar als més petits com es forma una eslalactita i una estalacmita.

Us animeu ara a visitar les coves del Bages? Les Coves de Sal de Cardona, les Coves del Salnitre prop Collbató, les Coves de Mura, les coves del Toll de Moià…?


Si els vostres fills, nets, nebots són curiosos, segur que els hi agradarà Un milió d’ostres dalt de la muntanya. (a partir de 9 anys)

De manera divertida, com si fos un enigma per resoldre, ens va descabdellant el gran misteri dels fòssils i ens aporta respostes a qüestions molt properes com, Què se’n va fer del mar que hi havia al cor de Catalunya fa milions d’anys? O com és que podem trobar ostres al cim de la muntanya?

L’autor d’aquest magnífic àlbum il·lustrat és l’Alex Nogués, escriptor i geòleg especialitzat en paleontologia i aigües subterrànies i la il·lustradora és la Miren Asiain Lora, una artista que ha exposat la seva obra per molts indrets del món com Xina, Japó, Espanya, Mèxic, Nova York…

“Així doncs, agafeu una lupa, un llapis, una llibreta i un martell i sortiu a passejar”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s