#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | L’Eli Ramírez ens recomana:

Escuela de esgrima
de Joana Lafuente, C.S. Pacat i Johanna The Mad
Madrid: Ediciones Urano, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Com ja deveu saber, la Biblioteca de l’Ateneu Les Bases està especialitzada en esport i, per tant, és una bona notícia per a nosaltres que apareguin al mercat títols com el que presentem avui: un còmic sobre esgrima.

Escuela de esgrima és una aposta de la nova editorial Mab Graphic, que sota el segell d’Urano ha començat a publicar còmics per a diferents edats. En concret, aquesta col·lecció està enfocada a un públic juvenil. I què ens hi trobem? Doncs una història de rivalitat, amor, amistat, superació… ingredients bàsics perquè una obra pugui agradar. De moment al nostre país tenim els tres primers números publicats.

L’argument gira entorn de dos personatges: en Nicholas Cox, un noi de família desestructurada i amb pocs recursos econòmics que vol fer-se un lloc en la història de l’esgrima, i en Seiji Katayama, el noi que ho ha tingut tot des de sempre i que és un dels millors esportistes juvenils de la zona. Ambdós coincideixen en una escola masculina especialitzada en esgrima, i hauran d’aprendre a superar la seva rivalitat i lluitar perquè l’equip de l’escola arribi tan amunt com sigui possible.

El còmic ens permet conèixer una mica més aquest esport, tan desconegut i poc practicat a casa nostra. Sense ser un còmic específicament tècnic, se’n dona la base perquè se’n comprenguin els elements principals i el funcionament bàsic.

A finals dels vuitanta i principis dels noranta hi va haver un veritable boom del manga i l’anime esportiu (qui no recorda els famosos Oliver i Benji?), però actualment també tenim publicacions que val la pena descobrir. Us deixem un parell o tres de referències:

  • Haikyuu: manga que gira al voltant del voleibol i que s’acompanya d’una sèrie d’anime de força èxit. Té un caràcter potser més profund quant a tècnica i funcionament d’aquest esport, però es deixa llegir bé. Té un argument similar al que hem comentat més amunt: Shôyô Hinata i Tobio Kageyama són dos rivals que acaben en una mateixa escola i vestint la mateixa samarreta. Se n’esperen 45 volums: tenim lectura per estona!
  • Sobre patines: còmic infantil d’un sol volum centrat en el “roller derby”, un esport bàsicament femení que es juga sobre patins i que és totalment desconegut a casa nostra (però que té més de 1.250 lligues al voltant de tot el món!).
  • Piruetas: de nou, un còmic al voltant del patinatge femení, però aquest cop amb un to més juvenil (en comparació amb els altres dos, més infantils) i amb un argument més complet, on podem trobar-hi els efectes de l’esport d’alt rendiment, l’assetjament i l’homosexualitat, amb tot el que suposa el pas cap a l’edat adulta. Realment un còmic molt recomanable!

Tots ells els podreu trobar a la biblioteca!

Recomanat per Eli Ramírez, bibliotecària especialista en còmics @lifeofelicomic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s