#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | El Francesc Sòria ens recomana:

El Manuscrito de fuego
de Luis García Jambrina
Barcelona : Espasa, cop. 2018

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Qui ha matat el bufó de l’emperador Carles V? Descobrir el seu assassí a la Castella del Segle XVI serà la nostra aventura a “El Manuscrito de fuego”. Si us agrada la novel·la històrica i els “thrillers”, aquest llibre és una gran opció.

L’autor, Luis García Jambrina (Zamora 1960) és un apassionat de la seva terra i de la història de l’Espanya profunda, llavors Castella. El Renaixement, el Barroc son presents en els seus relats, en els seus paisatges, en les seves descripcions… Transportats al 1532 viurem com el veterà “pesquisidor” (detectiu) Fernando de Rojas (el famós escriptor, autor de La Celestina), ha de resoldre el cas que li encarrega l’emperadriu. Durant les 400 pàgines anirem descobrint com era el bufó Francesillo, don Francés de Zúñiga. Un personatge real estudiat en moltes ocasions i que es caracteritzava per un gran enginy, però sobretot, per la seva ironia i sarcasme que treia de polleguera molts, especialment alguns nobles poderosos de l’època.

Si teniu ganes de viatjar en el temps i d’investigar un crim reial, “El manuscrito de Fuego”, us està esperant a la biblioteca Ateneu Les Bases.

Recomanat pel Francesc Sòria, periodista i usuari de la Biblioteca Ateneu Les Bases

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s