La Biblioteca, un espai d’acollida

Avui, 18 de desembre, és el Dia Internacional de les Persones Migrants. Els moviments de persones han existit sempre, al llarg de la història. Un Dia Internacional és un motiu de reflexió, una eina per posar el focus en les persones que tenim a prop…

L’Adnan viu a #Manresa i és usuari habitual de la biblioteca. Hem preparat aquest vídeo on ens explica la seva història i la seva visió de la biblioteca com espai lluminós i confortable d’acollida.

Un dia, a Síria, l’Adnan Almoussa tornava de comprar. Tenia 14 anys. Quan estava a punt d’arribar a casa, un tret el va abatre. Va perdre el món de vista.
Durant uns dies, tot al seu voltant, va esdevenir FOSCOR. L’Adnan es va despertar a l’Hospital. No es podia moure. Per recuperar-se, el van haver de traslladar al Líban.
Un any i mig després, amb cadira de rodes, va començar a practicar esport. Entre d’altres coses, li servia per no pensar que mai més podria caminar.

10 anys després de l’accident, viu a Manresa. De la ciutat, li agraden els equipaments esportius, el riu i el centre. És allà on hi ha la biblioteca del Casino. L’Adnan passa moltes estones a la Biblioteca. El va impactar la CLAROR que entra a través dels vidres de colors d’algunes finestres, la comoditat, la llibertat de moviment i un munt de recursos a l’abast dels dits.

Per ell, la Biblioteca és un lluminós i confortable Espai d’acollida.

A l’Adnan també l’atrauen les innombrables veus d’arreu del món que descansen a dins dels llibres.

Veus d’altres persones migrants que t’arriben a les orelles, a la ment i també al cor…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s