#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | La Mixa ens recomana:

Mangata
de  Ricard Ruiz Garzón
Barcelona : Edebé, setembre 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Hola, hola manresans lletraferits! Aquí la Mixa! Del 3 al 7 de novembre ha tingut lloc el Festival 42, el primer festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, i m’agradaria recomanar-vos una novel·la del seu comissari, l’escriptor Ricard Ruiz Garzón.

“Mångata”, publicat per Edebé és un llibre format per 27 capítols que van de la A a la Z. Són capítols d’allò més breus, impactants, hipnotitzants… Les paraules i les lletres juguen un paper molt important, i malgrat que semblen atzaroses, en realitat estan escollides meticulosament. Fins i tot descobrireu paraules intraduïbles d’arreu del món! És a dir, conceptes difícils de descriure que s’han de sentir perquè les paraules no els poden abastar.

I quina trama expliquen, aquestes paraules misterioses? Cada capítol t’ajuda a recompondre els fragments de la fotografia esquinçada d’una família. La Jana va perdre la seva germana gran fa 6 mesos i ha arribat el moment de complir la seva promesa… però no és pas tan senzill com sembla. Aconseguirà ballar sobre el llac quan hi hagi llum de lluna?

Mångata és una història profunda, simbòlica, oberta a moltes lectures. Ens parla sobre el dol i el perdó.  Sobre el viatge de la infantesa a la maduresa i el camí de descoberta d’un mateix. És un homenatge a les dones i el seu llegat. Al poder de les històries. Una lliçó que ens ensenya a depurar els sentiments perquè no s’estanquin. Aprendre a dir adéu.

Ja ho vaig dir en el seu moment: Mångata és una novel·la especial perquè traspua bellesa i emoció… Paraula de Mixa! No us en puc dir res més, perquè probablement cadascú hi veurà quelcom diferent al mirar l’interior d’aquest llibre (igual que quan tornem l’esguard al nostre reflex sobre l’aigua). Així que us animo a que feu les vostres interpretacions, adopteu aquesta història i abraceu el camí de la Jana. Perquè al capdavall també és el vostre.

Mx

Recomanat per la Booktuber Mixa, autora del Blog i canal de YouTube
Paraula de Mixa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s