#MÉSQUELLIBRES

Los Seres huecos
Guillermo del Toro y Chuck Hogan
Madrid : Alianza de Novelas,
Las Cintas de Blackwood ; 1
Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Ara que és temporada de panellets, castanyades, disfresses i Halloween, des de la biblioteca us volem recomanar una lectura que ens porta un dels grans mestres de l’horror i la fantasia, Guillermo del Toro.

Hi ha directors que tenen una visió molt personal del cinema que fan i/o llibres que escriuen, són mestres d’un gènere on es palpable la passió que senten per aquest mateix. Guillermo del Toro és el responsable de criatures fantàstiques com ara vampirs, fades, faunes, fantasmes, dimonis, i tota una sèrie de personatges pintorescs i peculiars del gènere. Pel·lícules com Cronos, Hellboy, El Laberinto del Fauno, Mimic, Blade 2, El espinazo del diablo, o la multipremiada La sombra del agua, són alguns títols que ens ha presentat Del Toro. Són obres mestres que ens embriaguen de mons plens de fantasia i horror.

Aquest autor no només dirigeix pel·lícules, també és autor dels guions de les seves pròpies pel·lícules i produeix llargmetratges del gènere de por i fantàstic. En quant a llibres, ens ha portat, juntament amb Chuck Hogan, la ‘Trilogia de la Foscor’, una trilogia sobre vampirs que van tenir prou èxit com per adaptar-la per una sèrie televisiva anomenada ‘The Strain’.

Aquesta vegada torna a col·laborar amb en Hogan per presentar-nos el que sembla que és el primer volum d’una nova trilogia: Los seres huecos. Aquesta obra ens porta més ensurts, més esgarrifances i més terror pels amants del gènere. Parteix d’una escena on la protagonista, una agent del FBI, acaba disparant i matant al seu company. Ella al·lega que el seu company no era ell, que alguna cosa s’havia apoderat de la seva voluntat… i del seu cos. Haurà de cercar respostes i llavors és quan coneix a un misteriós personatge, Hugo Blackwood, qui sembla tenir respostes per aquest fet tan esfereïdor.

La novel·la és un goig per aquells que busquen emocions fortes i els agrada el gènere de fets paranormals. L’argument recorda molt a pel·lícules com ara El oculto o Fallen, aquesta darrera protagonitzada per Denzel Washington. Una lectura que destil·la ambient fantasmagòric marca de la casa Guillermo del Toro, plena de sorpreses, girs de guió i un final que deixa amb ganes de més. Afortunadament, per aquells que encara en voleu més, no patiu, que ben aviat tindrem el segon volum.

Recomanat per l’Adrià, de la Biblioteca del Casino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s