#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | La Núria ens recomana:

Les Històries del Llop de sorra

Åsa Lind ; il·lustrat per María Elina ; traduït del suec per Carolina Moreno Tena
Barcelona : Kalandraka, octubre 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Les històries del Llop de Sorra és la segona part d’una trilogia de l’autora sueca Åsa Lind. Si encara no coneixeu aquesta obra no perdeu l’oportunitat d’endinsar-vos en l’univers de la Valentina i el seu amic, el Llop de Sorra.

La protagonista és una nena que viu amb el pare i la mare en una caseta al costat del mar i quan està avorrida, se sent angoixada o s’enfada amb els seus pares baixa a la platja, on es retroba amb un animal extraordinari, el Llop de Sorra. Pels qui no sabeu què és un llop de sorra, es tracta d’un animal ben curiós: tot ell és daurat, menja raigs de sol i de lluna, viu a la platja des dels orígens del temps i té un coneixement absolut de tots els mons; la seva saviesa no té límits
El Llop sempre hi és quan la Valentina el necessita: és un gran company de jocs, un referent que l’ajuda a trobar respostes a les inquietuds i li desperta la curiositat pel món. A més, li dona consells, la cuida i, per damunt de tot, l’escolta.

En el conjunt de capítols curts, de to filosòfic i poètic sobre la vida quotidiana, s’hi tracten temes com la por, l’amistat, la paciència o la mort. Considero que és un llibre adient per llegir en família o a l’escola i després parlar, comentar i reflexionar sobre les qüestions que planteja, amb infants a partir de 8 o 9 anys.

També vull destacar les il·lustracions de María Elina, amb tons càlids i daurats on es combinen els traços fins amb llapis i els dibuixos amb ceres de colors vius que recorden els dies d’estiu i de platja i que ajuden el lector a transportar-se al món de la Valentina.

Vaig llegir aquest llibre fa uns mesos i és difícil d’explicar, però la sensació que va deixar-me va ser molt especial. Per a mi no és només un conte infantil sinó que també és una obra que ens recorda diferents situacions i emocions que els adults ja hem oblidat, o a les quals no donem la importància que poden tenir per a un infant.

Recomanat per la Núria Mariano, de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s