La bossa vermella: Benvinguda menstruació

Des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Manresa us presentem el projecte “La bossa vermella: Benvinguda menstruació”, una iniciativa amb la qual les Biblioteques de Manresa col·laborem i  donem suport en l’acompanyament a les nenes en les primeres experiències amb la menstruació.

Al llarg de la història s’ha construït un discurs del “fàstic i la vergonya” al voltant del cos de les dones, que ha fet que temes com la menstruació esdevinguin un tabú social. Afortunadament, els darreres anys el cicle menstrual ha anat sortint tímidament del calaix de la vergonya per reivindicar la seva importància com a eina d’autoconeixement. Les variacions hormonals que aquest cicle comporta poden generar malestars físics i emocionals quan són viscudes des de la por i el desconeixement. 

Valorem molt important que es pugui treballar aquest tema, tant amb les nenes perquè visquin aquesta experiència vital de forma positiva, reforçant la seva autoestima i el respecte pel seu cos, com també amb els nens, per tal que entenguin i respectin els canvis fisiològics i emocionals que experimentaran les seves companyes i ells mateixos.

En aquesta bossa vermella hi trobareu llibres, mostres de diferent tipus de material d’higiene menstrual i  propostes per treballar amb els infants. Aquest bossa estarà disponible a les Biblioteques de Manresa  i es pot demanar en préstec.

També us convidem a consultar els llibres que disposem a les biblioteques sobre educació sexual per infants i adolescents, sexologia, pubertat, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s