#mésquellibres


#MÉSQUELLIBRES | La Neus ens recomana:

La drecera
Miquel Martín i Serra
Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

La drecera és una novel·la breu, íntima, propera, encantadora i d’una gran qualitat literària, de l’escriptor empordanès Miquel Martín (Begur, 1979).

El protagonista és un noi que viu amb els pares, masovers d’una família benestant de Barcelona, en un poble de l’Empordà. En cap moment se’ns diu el nom del noi, ni el poble ni l’any concret de la història, tot i que ho descobrirem per les breus referències futbolístiques dels jugadors del Barça en les seves converses quotidianes.

Al llarg del relat coneixerem el dia a dia del protagonista amb la seva família, com viuen i que fan els amos rics, la relació amb els veïns dels masos propers, els seus amics i companys de l’escola, i sobretot, la seva passió per la natura (el fascinant paisatge de l’Empordà) i tot el que s’hi relaciona.

En aquest context, l’autor descriu el pas de la infantesa cap a l’adolescència del protagonista, els contrastos entre les maneres de fer dels amos i els seus fills (festes, jocs, relacions, etc.) i les pròpies vivències diàries amb els seus amics i els pares, molt més senzilles i vitals. També veurem com el protagonista pren consciència sobre les desigualtats socials, l’amistat, la mort, l’amor i el descobriment del sexe, la importància de fer les coses bé i sobretot, de valorar les coses essencials, com el paisatge i la natura que l’envolta.

L’escriptura de Martín és detallista, discreta i càlida, el llenguatge viu i ric del text fa que la lectura de la novel·la sigui molt amena i que el lector s’acabi posant en la pell del protagonista. Molt recomanable per a tots els públics.

Recomanat per la Neus Capdevila de la biblioteca Ateneu Les Bases

Recomanació literària de l’escriptora i periodista Eva Comas Arnal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s