#MÉSQUELLIBRES


#MÉSQUELLIBRES | El Jordi ens recomana:

 

Nenúfares negros
de Duval, Fred; [dibujante:] Cassegrain [creador de la obra original:] Bussi
Barcelona: Norma editorial, febrer de 2020 

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

“Nenufares negros” és un còmic (bd que en diuen a França) basat en un sorprenent thriller de Michel Bussi que fa cosa d’uns 10 anys va ser un best seller a França.

Els principals elements de la trama: Giverny, tres dones (una nena, una jove, una vella), tres crims, un inspector de policia romàntic… Els melancòlics dibuixos de Didier Cassegrain són magnífics, cosa que sempre és d’agrair en un còmic.  El traç semi-realista conviu a la perfecció amb els paisatges de Giverny, la ciutat que el pintor Claude Monet -sempre present a la història, mai aparent- va saber plasmar a l’estil impressionista en els quadres, on també va pintar els seus nenúfars. I amb uns de negres, particularment llegendaris, és relaciona aquesta història.

El guió de Fred Duval i del mateix autor Michel Bussi m’ha sorprès gratament. No faré spoiler, ni desvetllaré quin és el factor sorpresa, però la estructura argumental aporta al lector el plaer necessari per gaudir d’un inesperat final. Quan acabes de llegir-te’l necessites un temps per encaixar mentalment totes les peces del puzzle, però un cop resolta la filigrana narrativa, el plaer és immens. Afegeixo que, almenys a mi, també t’agafen moltes ganes de viatjar a França, més concretament a Giverny, i submergir-te en el món del gran pintor impressionista.

Recomanat pel Jordi Desvilar, usuari de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa