#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | La Maria ens recomana:


Cottenceau, Armelle; Le Page, Rosenn. Un jardín en tu balcón: ideas y consejos para plantar y cuidar tus propias flores, hortalizas y hierbas aromáticas. Barcelona: Cúpula, 2014

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí
Ara que ja ha arribat la primavera, venen ganes de poder tornar a gaudir de les flors i les plantes a l’exterior; no tenir jardí ja no és excusa per no poder dedicar-nos a cultivar les nostres pròpies plantes i hortalisses, n’hi ha prou amb un petit balcó o fins i tot un ampit d’una finestra per posar alguns testos i així poder tenir un bocí de naturalesa a les nostres cases.

Per això, avui us vull recomanar un llibre de jardineria que té per títol Un jardín en tu balcón de les autores franceses Armelle Cottenceau i Rosenn Le Page. És un llibre de fàcil consulta, molt pràctic i amè, amb moltes fotografies i una presentació agradable i acurada que ens ajudarà a tenir un balcó florit i perfumat a casa nostra.

Ell llibre s’estructura en dues parts, la primera dona idees i consells sobre diverses qüestions relacionades amb la jardineria en general:  l’elecció dels testos, les eines de jardineria i la preparació del substrat, com regar de forma eficaç i com recollir i aprofitar l’aigua de la pluja. També dona informació sobre insecticides i fertilitzants naturals, aporta solucions per espais petits i jardins verticals i explica com instal·lar un petit hivernacle o un petit bancal que serveixi com a hort urbà. A més, ajuda a saber quines plantes són les adequades segons l’orientació del balcó i l’espai de què disposem i com protegir-les quan arriba l’hivern, i també dona consells sobre com podar de manera intel·ligent.

La segona part parla de les necessitats específiques i de com tenir cura de més de 80 plantes en concret, hi podem trobar flors ornamentals, plantes aromàtiques i medicinals, hortalisses i petits arbustos.

Així que ja ho sabeu, si us agraden les plantes i voleu gaudir de la naturalesa sense moure-us de casa, només cal que seguiu els consells d’aquest llibre, us ajudarà a treure el jardiner que porteu dins i a omplir de colors els vostres balcons!

Recomanat per la Maria Solà de la Biblioteca del Casino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s