#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | La Cristina ens recomana

 

El Dominio mundial. Elementos del poder y claves geopolíticas
Pedro Baños Bajo
Ariel, 2018

> Veure disponibilitat a eBiblio
> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

En el seu primer llibre Así se domina el mundo l’autor exposava com, per què i amb quines estratègies els poders, pugnant entre ells, intentaven controlar països. 

A El Dominio mundial. Elementos del poder y claves geopolíticas fa una pas més cap a la democratització de la geoestratègia i ens detalla quins són els instruments per aconseguir aquest predomini planetari. La potència militar, la capacitat econòmica, la diplomàcia, els serveis d’intel·ligència, els recursos naturals, la demografia, la comunicació estratègica, entre altres, s’han convertit en les eines habituals de treball dels grans manipuladors geopolítics. Són els tentacles que conformen el poder.

Un llibre per entendre en quin món vivim, com funciona i com, sovint, se’ns oculta als ciutadans. De ben segur farà reflexionar a qui ho llegeixi sobre el que som com a societat i com a individus.

És de fàcil lectura i consulta i amb dades actualitzades. No està pensat per fer-ne una lectura de “tirada llarga” sinó en forma de pessics. Toca molts temes i fa un repàs, de manera senzilla, però entenedora i instructiva, alhora que posa a disposició del lector notes i referències per aquell que vulgui aprofundir. Aquest llibre va acompanyat d’algunes il·lustracions per a visualitzar de forma senzilla les referències i dades i, així, fer una mica més amena la lectura. 

L’autor, Pedro Baños Bajo , és analista i conferenciant en geopolítica, estrategia, defensa, seguretat, intel·ligència, terrorisme i relacions internacionals. Va ser militar espanyol Coronel del Ejército de Tierra (infanteria) i des de 2012 es troba en situació de reserva. El setembre de 2019 va debutar com a presentador del programa televisiu La mesa del coronel (Cuatro) dedicat a “explicar en detall  temes internacionals d’intel·ligència, seguretat, geopolítica i també conspiracions”.

 

Recomanat per la Cristina de la Biblioteca del Casino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s