Club de lectura de novel·la des de casa. Videorecomanació

Club de lectura de novel·la Les Vuit muntanyes des de casa

Els participants al Club de lectura de novel·la de la Biblioteca del Casino ens hem animat a comentar, a través d’aquest blog, l’últim llibre que teníem previst debatre: Les Vuit muntanyes de Paolo Cognetti.

Aquest Club està també obert a tothom que li faci il·lusió intervenir. Trobareu el llibre en castellà a la plataforma eBiblio, on us el podreu descarregar de manera gratuïta.

A continuació podeu visualitzar una presentació del llibre a càrrec d’en Ramon García, el nostre moderador del Club.

Us animem a participar-hi, deixant el vostre comentari a aquesta notícia!

5 responses to “Club de lectura de novel·la des de casa. Videorecomanació

 1. ROSA MARIA:
  A mi el llibre, m’ha agradat molt. Potser perquè jo també he passat sempre els estius a muntanya, que són molt diferents dels estius a la platja.
  El pare també anava i venia i la mare i els meus 5 germans ens ho passàvem d’allò més bé. El pare no ens arrossegava cim amunt però si que ens va ensenyar a estimar i respectar la muntanya, els rius i els prats.

  En la novel.la el Pietro i el Bruno són diferents però alhora força iguals. Un més cosmopolita, l’altre més rústic però ambdós independents, solitaris i poc extrovertits.
  Les relacions pare-fill / pare-mare són un reflex de la falta o incapacitat de comunicar. S’estimen però no saben dir-s’ho.
  Els pares sovint projecten en els fills el que ells no han pogut fer o ser (el Bruno és el fill que el pare hagués volgut tenir).
  Els fills a vegades volen recompensar els pares pel que no han sigut capaços de donar-los en vida (el fet que el Pietro vulgui construïr el refugi).
  Al final les relacions sempre acaben sent un buscar l’equilibri; cosa gens fàcil.

  Les descripcions dels paisatges, la meteorologia i la muntanya s’erigeixen en protagonistes absoluts de la novel.la.
  És una lectura que m’ha transmés molta calma.

  Tinc ganes de llegir els vostres comentaris.

  Fins aviat.

 2. Núria Paule
  A mi m’ha semblat un llibre tranquil i poètic. D’aquells que no passa res a nivell d’acció però si que està farcit de savis pensaments, per reflexionar…
  Ens parla de temes universals: de l’amor, de la família, de la paternitat vista com a full i com a pare…del conflicte camp-ciutat, de la importància de cuidar les relacions…
  Crec que el que fa que aquesta novel·la sigui tant especial és la manera com l’autor va descapdellant totes aquestes relacions, sempre amb la muntanya al fons com a metàfora de la vida. M’ha agradat. Us la recomano

 3. Anna González
  A mi m’ha agradat molt.
  És un llibre de lectura tranquil·la, amb una narrrativa molt senzilla, però a l’hora profunda en el seu missatge.
  Ens parla d’amistat, de les relacions amb el pare i la mare, sobretot amb el pare , però també ens parla d’una recerca vital de la pròpia identitat.
  La natura és la gran protagonista; a vegades hostil, a vegades amable, com la vida.

 4. El vaig llegir ja fa uns dies i per mi va ser un llibre que es llegeix ràpid i no es fa feixuc. No vaig acabar d’entrar en la psicologia dels personatges en canvi les descripcions que ja dels paisatges la trobo molt encertada i et venen ganes de conèixer més aquestes muntanyes.
  Potser la figura de la mare és la que s’entén més la seva manera d’enfocar la vida i és quan arribes a la conclusió que a la vellesa en generacions anteriors a la nostra, les dones s’hi saben adaptar molt millor i no la viuen amb tanta solitud.
  Montserrat Juncàs

 5. A mi em va agradar. Penso que tots els personatges callen mes del que diuen, no s’acaben d’obrir, una mica com la muntanya, mai la coneixes del tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s