#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | La Marta ens recomana: La noia salvatge

 

La noia salvatge
Delia Owens
Barcelona: Àtic dels llibres, 2019

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

Recomano aquesta novel·la perquè em va agradar molt, és d’aquelles que descobreixes en un aparador, t’atreu, la compres i després no pots deixar de llegir-la. Més endavant t’assabentes que porta més de quatre milions d’exemplars venuts als EUA, que ha estat traduïda a més de 40 idiomes i que s’està preparant l’adaptació al cinema. I no t’estranya gens.
Ambientada en un petit poble de Carolina del Nord, explica la història d’una jove que creix sola en els aiguamolls després de ser abandonada per la seva família. La seva solitària vida es complicarà quan apareix un home mort, possiblement assassinat, i ella serà la primera i única sospitosa.
L’autora la defineix com “una novel·la de misteri, una història d’amor, un drama jurídic, però sobretot és una història sobre història, supervivència i sobre com l’aïllament afecta el comportament humà. L’ésser humà és mamífer, pel que tenim una forta tendència genètica a voler pertànyer a un grup, familiar o d’amics, amb vincles estrets. ”
El que més m’ha sobtat de la novel·la és el tema de l’abandó d’una filla, la intolerància de la gent que refusa allò que veu diferent i la necessitat que tenim de sentir que formem part d’un grup.
El que més m’ha agradat: la prosa de l’autora, les extraordinàries descripcions dels paisatges (sembla que hi siguis), la descripció de la soledat (la vius), el descobriment de la sexualitat, la relació dels animals amb la protagonista i la capacitat de supervivència de l’ésser humà. I el final, un gir inesperat.

L’autora Delia Owens (EUA, 1949) és zoòloga i etòloga  i això queda patent al llarg de la novel·la.  Per la seva feina va viure durant un llarg període de temps en un profund aïllament. Amb un altre company científic van estar molts anys vivint sense cap altra presència humana al desert de Kalahari. Aquesta experiència la va ajudar a descriure d’una forma molt sentida la solitud que experimenta la protagonista.
Escriptora de llibres de caràcter científic, ha debutat als setanta anys amb aquesta primera novel·la.

Recomanat per la Marta González, de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

One response to “#MÉSQUELLIBRES

  1. M’ha agradat molt. Una narrativa excel·lent i amb un punt d’intriga que fa que no puguis deixar el llibre fins arribar al final.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s