#MÉSQUELLIBRES

#MÉSQUELLIBRES | L’Eva ens recomana Off

Off / Xavier Salomó

[París] : Seuil, cop. 2014

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

 

Off és un àlbum il·lustrat adreçat al públic infantil que ens narra els perills i conseqüències de les centrals nuclears al nostre planeta i que reflexiona alhora sobre el potencial dels humans per canviar el món en el que vivim.

A través d’un seguit d’imatges evocatives amb tons apagats i sense cap paraula escrita, l’àlbum narra visualment com una nena – amb un cert aire a la Caputxeta Vermella – avança damunt un cérvol en silenci enmig d’una central nuclear i com aconsegueix retornar la vida a un paisatge erm i monòton, fruit dels efectes de l’energia nuclear.

Aquesta història s’origina de l’experiència subjectiva de l’autor, de com va viure la tragèdia de Txernòbil quan era petit i com la va recordar vint-i-cinc anys més tard després del desastre de Fukushima.

Recomano als adults compartir aquesta lectura amb els infants, deixant que cadascú imagini i interpreti el que passa o podria passar i veure com neixen valoracions i sentiments diferents de les mateixes il·lustracions.

L’àlbum, que l’autor sabadellenc defineix com el seu projecte més personal, ha estat guardonat amb el Premi ZinZin de Lecture 2016 (França).

Adreçat a nens i nenes de 9 a 11 anys

 

Recomanat per l’Eva Xaver, de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s