#mésquellibres | La Neus ens recomana “Pacte de silenci” de Llorenç Capdevila

Pacte de silenci / de Llorenç Capdevila

Lleida : Pagès, 2016

XIVè Premi Ferran Canyameres de novel·la (2015)

Veure disponibilitat al catàleg

 

 

 

 

 

La història d’aquesta novel·la transcorre durant un curs escolar just abans d’esclatar la Guerra Civil, en un petit poblet imaginari a prop de Lleida anomenat Vilanova del Tossal. El protagonista del llibre, en Robert Duran, és un jove mestre de Barcelona que fuig d’un passat que el turmenta i que s’anirà descobrint a mesura que avança la novel·la. El dia que arriba al poble és precisament el dia que enterren el seu sagristà. Diuen que s’ha suïcidat, però ningú en vol parlar. Mica en mica, el mestre s’adonarà que ningú vol aclarir aquesta mort i dues més que vindran, i que els dos bàndols clarament enfrontats que existien al poble els unia un misteriós pacte de silenci.

L’autor del llibre és el Llorenç Capdevila, escriptor nascut a Alpicat, llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Lleida i professor de llengua i literatura a l’Institut d’Auro de Santpedor. Amb aquesta obra, Capdevila va guanyar el XIVè premi Ferran Canyameres de novel·la (2015), guardó organitzat per Òmnium Cultural de Manresa que premia la millor obra del gènere policíac, d’intriga o misteri, i que en aquesta ocasió va ser escollida d’entre les 110 obres presentades.

L’obra reflecteix fidelment l’ambient de rivalitat entre bàndols que es va viure a molts pobles i ciutats mesos abans de la Guerra Civil i alhora reivindica la important tasca pedagògica que van iniciar els mestres de la República. Aquests fets, juntament amb les raons íntimes que van fer marxar el protagonista de la novel·la de Barcelona i el misteri dels tres assassinats ocorreguts al poble en poc temps, es barregen en un argument d’intriga sorprenent que enganxa i captiva al lector fins al final.

Molt recomanable.

 

Recomanat per la Neus de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa


Visita de Llorenç Capdevila a la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa el 19-12-2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s