#Manresa celebra demà dimecres l’acte central del Dia Mundial de la Poesia

CartellPoesia2017

Tindrà  lloc a les 7 de la tarda a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases.  L’acte consistirà en un recital del poeta manresà Gerard Cisneros, la lectura de poesies d’alumnat del CNL i interludis musicals de Cor Obert, la Coral del CNL Montserrat

Un any més, Manresa se suma a la iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes, la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, els Serveis Territorials del Departament de Cultura i altres entitats i institucions del Govern de Catalunya i del Govern de les Illes Balears, i organitza un acte d’homenatge a les lletres i la difusió de la poesia entorn del Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la UNESCO el 21 d e març.

Aquest acte tindrà lloc demà a les 7 de la tarda, a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases, i engruixirà els més de 250 actes i activitats que es fan arreu a les comarques de la Catalunya Centrali dels territoris del domini lingüístic català per commemorar el Dia Mundial de la Poesia de 2017.
Gerard Cisneros Cecchini, poetà manresà, guanyador del premi Rosa Leveroni 2016 (Ajuntament de Cadaqués) amb l’obra D’Epitalami, res i traductor de l’italià al català de Poeta delle Ceneri de Pier Paolo Pasolini (Edicions  Poncianes, 2a edició), llegirà el poema inèdit d’enguany en català La Poesia, de la mallorquina Antònia Vicenç, i un recull de poesies pròpies sota el títol La follia i la bojor (del qual se n’han editat 250 exemplars).

Els interludis musicals aniran a càrrec de Cor Obert del Consorci de Normalització Lingüística Montserrat (CNL), dirigit per Rosa Ortega, i donaran pas a la lectura de poesies per part de l’alumnat dels cursos de català del CNL i participants del programa Voluntariat perla Llengua.

Llegiran poemes treballats a classe del poeta Màrius Torres, en motiu del 75è aniversari de la mort del poeta , i també poemes dels respectius països d’origen (Argèlia, Nigèria i Marroc).

L’acte, organitzat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, la Biblioteca Ateneu Les Bases i el CNL Montserrat, amb la col·laboració d’Òmnium Bages, Cor Obert i Forn Jorba, finalitzarà amb un ressopó informal de pastes, refrescs i vi.

Obert a tothom!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s