#mésquellibres | L’Àngels ens recomana “El ascenso del hombre”

untitled

El ascenso del hombre / Jacob Bronowski

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

 

El ascenso del hombre és un llibre que ha servit de guió per a una innovadora sèrie de televisió de la BBC, on es presenta el desenvolupament de la societat humana a través de la comprensió de la ciència.

L’autor, Jacob Bronowski, analitza els invents humans des de les eines prehistòriques fins la geometria, des de l’agricultura a la genètica i des de l’alquímia a la teoria de la relativitat.

Aquest llibre no hauria estat escrit si Bronowski no hagués canviat el seu interès per les matemàtiques, per les ciències humanes i per la biologia. Segons l’autor el canvi va ser degut a l’equivocada aplicació que es va fer dels avenços de la física atòmica durant la Segona Guerra Mundial.

Va dir que Europa havia deixat de ser un lloc acollidor per a la imaginació, no sols la científica i, que l’home creix al descobrir els seus propis dons i el que va creant pel camí són “monuments” com l’illa de Pasqua, la biblioteca de Newton o les coves d’Altamira per dir-ne alguns dels molts que l’home ha creat unint la ciència i l’art.

Aquests pensaments ja ens diuen com serà la seva obra, un tractament de la ciència des d’un punt de vista humanista. Tot això ho fa amb un llenguatge planer i estimulant i amb un ritme que fa que la seva lectura sigui recomanable per a qualsevol públic lector.

Recomanat per l’Àngels Fenollar, usuària de la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa.

dav

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s