#mésquellibres | La Conxa ens recomana “La tendresa dels llops”

img

 

La tendresa dels llops / Stef Penney

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

Quin títol tan contradictori! Tendresa un llop? Doncs potser sí. El que segur que és tendre és la història que ens explica el llibre, o si més no, la manera d’explicar-la.

Ens situem al Canadà a finals del segle XIX, en un poblet, Dove Rover, aïllat sempre però sobretot ara amb l’hivern i les grans nevades. De cop dos fets alteren la vida al poble: assassinen brutalment un home i al mateix moment un noi del poble de 17 anys desapareix. Immediatament tothom dona per fet que n’és el culpable i per això s’ha escapat. Llavors la seva mare, convençuda que és innocent, el vol trobar abans que ho facin les autoritats. Començarà un viatge seguint les petjades de la neu i no anirà sola. Vides, natura, animals, recursos, tots són protagonistes d’aquesta història que és en part d’aventures però també molt intimista. El paisatge i sobretot el clima, està tan ben explicat que quan llegeixes notes el fred extrem.

S’ha dit també que aquest és un llibre d’homenatge a les comunitats dels indis que van veure com ocupaven les seves terres i els espoliaven els seus recursos.

L’autora, Stef Penney, és una escriptora i guionista escocesa nascuda l’any 1967. Aquest va ser el seu primer llibre i va guanyar el premi Costa per a autors en llengua anglesa que resideixin a Gran Bretanya o Irlanda. Posteriorment ha publicat dues novel·les més que no han estat traduïdes: The Invisible ones (policíaca) i Under a Pole Star (on els protagonistes tornen a ser els paisatges, la neu, el viatge…).

Recomanat per la Conxa Moncunill Vidal, usuària de la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa i bibliotecària de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (UPC)

conxa-moncunill-amb-llibre

Anuncis

One response to “#mésquellibres | La Conxa ens recomana “La tendresa dels llops”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s