#mésquellibres | L’Isaac ens recomana el llibre “Imagina animales”

img

Imagina animales

[texto:] Xosé Ballesteros ; [ilustraciones:] Juan Vidaurre

Sevilla : Kalandraka, cop. 2008

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

Podríem dir d’aquest llibre que és, en si mateix, una gran bestiesa i que la seva edició impresa és una valenta i encertada animalada… I no estaríem dient res que no fos cert i que no fos alhora un elogi cap als seus autors.

Estem davant d’un llibre singular, o potser seria més adequat anomenar-lo enciclopèdia, per la seva voluntat de catalogar i inventariar tot un ventall de noves espècies d’animals i d’altres bèsties quotidianes, que la industrialització ha fet aflorar els darrers anys. Alimanyes i d’altres criatures que ni la ciència, ni el mateix Darwin, haurien gosat imaginar ni descriure en el més que sobrevalorat i avui finalment sabem que incomplet llibre de L’origen de les especies.

Poca broma! Perquè aquest no es un llibre normal!

El mèrit del seus autors es obrir-nos els ulls a tota una nova fauna salvatge que la tecnologia, ikea i la globalització, van escampant pel món.

Alerta! Perquè la imaginació ens pot fer adonar de la gran quantitat d’espècies que encara resten per descobrir, que s’amaguen dins d’un armari de la cuina o dins d’una caixa d’eines… Territoris ja propensos a ser rics en fauna!

És un llibre de lectura obligada per aquells que portem tota la vida intuint que, rere els objectes quotidians, hi ha una vida silenciosa i adormida que espera despertar sota la nostra mirada. Les seves pàgines ens dónen la raó: les coses no són només el que són… Sinó el que volem que siguin! Finalment!

Imagina animales és a l’altra banda del mirall d’Alícia… I ens convida a travessar el mirall i jugar en el món de l’imaginari.

D’altra banda, la seva lectura és molt recomanable! És un exercici diari molt saludable el deixar que la imaginació campi, es nodreixi, fabuli i orquestri un nou món d’animals paradoxals. Només el fet de mirar i deixar que la força de la gravetat de la imaginació se’ns endugui al planeta de la descontextualització, l’absurd i la poesia, alimenta d’allò més la nostra cosmologia personal! Apa aquí!

No es tracta tampoc d’un inventari nou ni diferent. Des de Joan Brossa, amb els seus poemes visuals, a Isidro Ferrer, passant per Pep Carrió, Chema Madoz i molts altres d’aquí i de més enllà, Google es una finestra oberta… Són molts els artistes plàstics, poetes, il·lustradors o fotògrafs que, des de diferents mirades, ens han descobert cares de monstres, objectes en simbiosi, personatges o, en aquest cas, animals i ens conviden a imaginar realitats alternatives, a somiar bestieses i altres animalades.

Un llibre per totes les edats, físiques i mentals! A descobrir!

Recomanat per l’Isaac, usuari de la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

isaac-bosch

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s