#mésquellibres | El Pep ens recomana dues novetats pels més petits de casa

Heus aquí dues novetats literàries per a infants, d’aparició recent. Són tan noves que no han arribat a les biblioteques, encara que aviat seran ben visibles a les seves prestatgeries. Han estat gestades en diferents èpoques, i estan unides per un tema en comú: l’amistat.

marceliLa primera és un clàssic: Marcel·lí (Ed. Blackie Books, 16), una obra publicada a finals dels anys seixanta, escrita i dibuixada per Jean-Jacques Sempé, un dels grans il·lustradors francesos dels darrers temps. En Marcel·lí és un nen que té una particularitat que el fa diferent a la resta de persones. Aquest fet l’unirà a un altre nen que li succeeix quelcom de semblant.

Amb ben poques paraules i amb uns dibuixos minúsculs i minuciosos, Sempé descriu els ingredients i els moviments que basteixen una amistat. Marcel·lí és una petita joia per a tots els públics –tot i que els adults l’assaboriran amb una mica més de profunditat-, que arriba embolcallat per una nova edició que en destaca les virtuts. Aquesta edició encara no és present a les biblioteques, però hi podem trobar l’anterior, amb un títol un pèl diferent: Marcel·lí Roqueta (Ed. Pirene, 94),

fantasmesLa segona és Els fantasmes no truquen a la porta, un àlbum il·lustrat escrit per Eulàlia Canal i il·lustrat per Rocío Bonilla, dues de les autores més en forma de la literatura infantil del país. Una història fresca i divertida que narra l’amistat entre un ós i una marmota que viuen plegats, amb el reguitzell de sentiments i actituds que provoca l’arribada d’un ànec convidat a sopar: gelosia, generositat, egoisme… Un text sensible, delicat i enginyós, amb unes il·lustracions que treuen punta a l’enginy i al contingut.

No val a deixar-se’ls perdre. Ben aviat a les nostres biblioteques!

Recomanat pel Pep de la Biblioteca del Casino de ManresaPep Molist

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s