#mésquellibres | La Núria recomana “Maria i jo”

Maria i jo COB


Maria i jo
Gallardo, María
Barcelona : La Galera, 2008

> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 


2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Maria i jo és un àlbum que ens explica de manera molt gràfica i a la vegada amb humor, tendresa i senzillesa situacions familiars i quotidianes que succeeixen a les famílies que tenen un nen autista.

Un aspecte molt important conegut per mestres, professionals i pares sobre l’aprenentatge de nens amb autisme és l’ús d’imatges clares i sintetitzades que transmetin idees o situacions. En aquest llibre, l’autor, Miguel Gallardo, acostumat a comunicar-se visualment amb la seva filla Maria, vol transmetre-ho als seus lectors com si nosaltres fóssim ella i mitjançant els seus dibuixos entenguem el seu missatge simple i breu de manera inequívoca.

Els lectors ens veiem immersos en les emocions d’un viatge durant les vacances que realitzen Maria i el seu pare. L’estada en un hotel canari ple d’alemanys suposa per  a ells una aventura plena de dificultats generades per la manca d’adaptació del nostre entorn i per la limitada comprensió d’algunes persones respecte la situació de la Maria.

Recentment s’ha publicat la continuació d’aquest àlbum que va tenir un èxit sense precedent en el nostre país i a la resta del món, traduït a nou idiomes i amb un premiat documental que va convertir a la Maria en una estrella. María cumple 20 años, és un àlbum minimalista, amb dosis d’humor que va directe al gra i al cor.

Recomanat per la Núria de la Biblioteca del Casino de Manresa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s