#mésquellibres | La Begoña ens recomana “La Química de les relacions: l’art de construir vincles personals”

baixa

La Química de les relacions: l’art de construir vincles personals

Ramon-Cortés, Ferran

Barcelona: Pòrtic, 2013.

> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

L’essència de La Química de les relacions: l’art de construir vincles personals rau, tal i com el seu nom indica, en les relacions en l’àmbit de la família, de l’amistat i de l’entorn laboral.

Segons Ramon-Cortés, consultor i formador en comunicació personal i empresarial, estudis neurològics demostren que serien necessaris 5 comportaments positius per compensar-ne un de negatiu, matisant que tot depèn de cada persona, del moment que viu i el seu estat.

Quins són els secrets per mantenir una relació sòlida i durable? L’autor ens explica quins són els comportaments que ajuden a enfortir, mantenir, debilitar o fins aquells que poden fer perillar una relació.

El llibre es composa de 31 històries verídiques estructurades en quatre capítols, en funció de si l’anàlisi dels comportaments i vincles entre els personatges de les històries, contribueixen a que la relació s’inclini cap al costat positiu o cap al negatiu de la relació. Ramon-Cortés utilitza la metàfora d’una balança emocional en les relacions, on els comportaments positius són or i els negatius són plom. En el llibre serà aquesta balança la que ens ajudarà a prendre el pols d’una relació.

L’autor, a partir de les diferents històries que es narren al llibre, ens incita a practicar l’escolta activa, entrenar la nostra empatia i la clau per mantenir bones relacions: mantenir l’equilibri de la balança emocional amb un mateix per tal de poder treballar la confiança i aprofundir-la al màxim. Segons l’autor, la profunditat serà la clau en aquelles relacions més pròximes. D’aquesta forma aconseguirem tenir relacions amb una base sòlida que aguantaran el pas del temps, ja que s’hauran compartit emocions i, per tant, seran molt més difícils de trencar.

L’autor ens diu: “Les relacions es creen, es destrueixen i inevitablement ens transformen” i dedica l’últim capítol del  llibre, concretament al “reequilibri” de la balança perquè només quan l’agulla de la balança està inclinada cap al cantó positiu, la relació funciona.

Molt recomanable per totes aquelles persones que vulguin inclinar l’agulla de la balança emocional cap al cantó positiu i establir relacions sòlides.

A part de La Química de les relacions, alguns dels seus llibres són:

L’Illa dels cinc fars: un recorregut per les claus de la comunicació.

El Quadern de bitàcola: cinc habilitats per a la comunicación personal.

Virus: un relat sobre el perill dels rumors a les organitzacions.

Converses amb en Max: despertar la confiança a través de la comunicació.

El Premi: manual per canviar de vida.

Escoltar amb els ulls: les 5 claus per conèixer els altres, comprendre’ls altres i connectar-hi.

Tota la seva bibliografia té un denominador comú: tracta de la comunicació. Amb aquest seu últim llibre, La Química de les relacions, l’autor canvia el registre que ha fet fins ara passant de les històries fictícies a les reals.

Recomanat per la Begoña Crespo de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa.

Begoña 18 de març 2016 DEF

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s