Acte de lliurament del 16è Premi Joaquim Amat-Piniella #Manresa

imatge amatpiniellaEl lliurament del 16è Premi Joaquim Amat-Piniella tindrà lloc el dia 25 de febrer de 2016 a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa, en el marc de les activitats al voltant de la Festes de la Llum.

En el transcurs de l’acte, hi haurà la representació d’un interessant diàleg entre l’escriptor Joaquim Amat-Piniella i el compositor Hans Krassa. Aquest diàleg va servir d’introducció a l’òpera “Brundibár”, que van interpretar, més de 800 alumnes de diferents instituts, al teatre Kursaal de Manresa, dins el cicle Fem Òpera!. L’adaptació d’aquesta obra va anar a càrrec d’Ada Andrés. Us hi esperem!

Aquestes són les tres obres finalistes:

matar de gaulleMatar De Gaulle, de Joan Daniel Bezsonoff
Novel·lista de la Catalunya Nord reconstrueix, amb un molt bon pols narratiu, l’origen, el rerefons social i els preparatius de l’atemptat fallit que un grup d’activistes va intentar perpetrar contra el general Charles De Gaulle el 1962. Bezsonoff fa un retrat, físic i sociològic, de l’Algèria francesa dels últims temps a partir, sobretot, de la família del comancant Vidal, un militar d’origen català; repassa la lluita terrorista dels dos bàndols i, sempre amb una bona dosi d’ironia, ens acosta a uns personatges que, sovint, pateixen la condició de ser uns desarrelats.

aguila-negraL’àguila negra, de Joan Carreras
En aquesta novel·la resseguim la vida de Damià Solvell, un home que es mira la història de reüll, impassible, que veu com li passa per davant la vaga dels tramvies del 1951, les inundacions del Vallès del 1962, la mort de Puig Antich i la de Carrero Blanco, fins arribar a la manifestació de l’11 de setembre de 2012 a Barcelona, sense que ell hi tingui cap mena de protagonisme. La seva vida, en canvi, esta profundament marcada per dues relacions amoroses, una d’apassionada i tempestuosa, i una altra de convencional i conjugal. Un text extraordinari sobre el pas del temps, sobre com el passat i el present (o, fins i tot, el futur) formen part d’un tot compacte, intercomunicat, inseparable.

Sense nostalgiaSense nostàlgia, de Feliu Formosa
Feliu Formosa, un dels poetes i intel·lectuals més respectats de les lletres catalanes, presenta, amb un títol que és tota una declaració d’intencions, les memòries de quan era infant, fins als 17 anys. No es tracta d’un recull d’anècdotes, sinó d’una reflexió a partir dels fets viscuts. Hi apareix el drama familiar d’algú que va ser un nen en una època difícil, amb la guerra i l’exili del pare com a rerefons. Revivim amb l’autor els canvis de domicili, l’escola, les primeres provatures literàries, el primer amor, la relació amb algunes persones que el van marcar… fins que pren una decisió pròpia, quan es posa a caminar al costat dels manifestants durant la vaga dels tramvies del 1951.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s