#mésquellibres | La Maria recomana “L’Àngel caigut: les aventures d’Erast Fandorin “

ÀL’Àngel caigut: [les aventures d’Erast Fandorin]

Akunin, Boris
Barcelona : Edicions 62, 2002

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 


Boris Akunin (Zestafoni, 1956) és el pseudònim de Grigori Shalvovitx Txkhartishvili, novel·lista rus d’origen georgià. Àmpliament reconegut a Rússia i premiat internacionalment, aquí s’ha donat a conèixer sobretot amb la saga de novel·les protagonitzades per Erast Fandorin, però també és un destacat escriptor d’assaig i teatre i a més exerceix com a crític literari i traductor de japonès.

L’Àngel caigut va ser publicada per primera vegada el 1998 i és la primera de les novel·les protagonitzades pel jove detectiu Erast Fandorin. A l’hora d’escriure aquesta sèrie de novel·les, que es poden llegir de forma independent,  l’autor ha tingut la voluntat d’abastar tots els subgèneres de la novel·la negra, de manera que cada obra està escrita seguint els cànons de cada subgènere, així L’Àngel caigut és una novel·la policíaca conspirativa, la segona (Gàmbit turc) és d’espies, la tercera (Muerte en el Leviatán) planteja un misteri clàssic a l’estil Agatha Christie, la quarta (Conspiració a Moscou) és sobre assassins a sou i així successivament. Des de 1998 s’han publicat 13 novel·les, però no totes han estat traduïdes.

L’acció se situa a Moscou a finals del segle XIX, durant el regnat del tsar Alexandre II, quan fa poc que el jove Erast Fandorin s’ha incorporat a la policia i es dedica gairebé exclusivament a tasques d’oficina, però la seva bona preparació i les poques ganes de treballar del seu superior, aviat el portaran a investigar el suïcidi d’un jove aristòcrata davant d’una noia que li acabava de negar un petó. Fandorin viatjarà de Moscou a Londres, passant per Berlín i St Petersburg per tal d’intentar esclarir uns fets, que al principi semblen inconnexos, però que poc a poc aniran encaixant per deixar al descobert una conspiració d’abast mundial.

Amb un llenguatge cuidat i una magnífica contextualització històrica, aquesta novel·la farà que els ambients de l’aristocràcia moscovita cobrin vida en la nostra imaginació i que ens sentim transportats a l’antiga Rússia dels tsars. Els personatges són carismàtics i interessants, sobretot el protagonista, que tot i que a vegades ha estat comparat amb Sherlock Holmes i amb James Bond, té el seu propi estil i una personalitat extraordinària que va evolucionant al llarg de la saga. Amb tocs d’humor, alguns girs dramàtics i un argument trepidant i ple d’intriga i aventures, L’Àngel Caigut ens atraparà des del principi i ens mantindrà en suspens fins a arribar a un final impactant i inesperat.

Recomanat per la Maria de la Biblioteca del Casino de Manresa.

Maria mésquellibres

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s