#mésquellibres | La Núria ens descobreix la novel·la policíaca xinesa

Veure disponibilitat al catàleg Aladí


Qiu Xiaolong,
 conegut sobretot per la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades per l’inspector en cap Chen Cao, va néixer a Xangai el 1953 i va viure en aquesta ciutat fins que el 1966 es va traslladar als Estats Units, on viu actualment i dóna classes a la universitat de St. Louis.

Poeta i traductor al xinès de clàssics nord-americans, és un dels escriptors xinesos de novel·la policíaca amb més projecció internacional. Les seves obres han rebut premis com l’Anthony Award i finalistes de l’Edgar Award. La sèrie, que consta de títols com Muerte de una heroína rojaVisado para ShanghaiSeda roja o El caso Mao, transporta els lectors a la realitat social i cultural de la Xina moderna.

En les seves novel·les, una barreja d’intriga policíaca, investigació política i retrat sociològic, Qiu Xiaolong ens mostra la cara de la Xina moderna, amb les ferides i cicatrius que ha deixat en ella el seu recent passat. L’autor ens mostra una societat desigual on conviuen la pobresa més extrema amb la riquesa de fills privilegiats dels caps del partit i els nous empresaris. I a través del seu personatge Chen Cao retrata magistralment l’olor dels barris humils i el fals oripell dels negocis moderns.

No us les podeu perdre!

Recomanat per la Núria de la Biblioteca del Casino.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s