Dia Mundial de la Poesia a #Manresa

dia_mundial_poesia_heade_2015

El 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Poesia. Durant els dies preliminars i posteriors, la ciutat de Manresa s’omplirà d’actes per tal de celebrar com cal aquest dia. Recitals, presentacions i fins i tot un itinerari poètic serviran d’homenatge a la paraula en vers.

A continuació llistem les dates i llocs de cada acte:

Dijous 19 de març: el manresà Josep Ballesteros ens oferirà un recital de poesia basat en la seva darrera obra El teu nu té la violència d’un Déu creador (Editorial Gregal, 2014). El recital tindrà lloc a la Biblioteca Ateneu Les Bases, a les 18h.

Diumenge 22 de març: Itinerari poètic per l’Anella Verda de Manresa. Òmnium Bages i Meandre organitzen un recorregut per l’itinerari Natura i Modernisme, amb lectura de poemes a càrrec de Ton Armengol, de 9:30 a 14h. Podeu demanar més informació i/o formalitzar les inscripcions (gratuïtes), a la secretaria d’Òmnium (Carrer del Bruc, 99 1r), de dilluns a divendres, de 19.30 a les 21h, o bé a bages@omnium.cat, fins el 19 de març.

Dilluns 23 de març: “aniVERSaris”. Com a acte central del Dia Mundial de la Poesia, “aniVERSaris” aplegarà a l’Auditori de l’Ateneu Les Bases a les 18h:

  • Lectura de poesies de poetes dels quals enguany se celebra algun tipus d’aniversari: Ovidi Montllor, Guillem d’Efak, Manuel de Pedrolo, Helena Valentí, Miquel Bauçà, Cèlia Viñas.
  • Quartet Scherzando, d’alumnat del Conservatori Municipal de Música de Manresa
  • Lectures del poema de Jaume Pont, Illa Escrita per part d’alumnat del CNLMontserrat, en català i en altres llengües a les quals s’ha traduït el poema. L’alumnat  de diversos països d’origen ens parlarà també d’algunes referències poètiques de llurs països.

Tot plegat serà conduït per Fina Tàpias, del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins. Organitzen l’acte l’Ajuntament de Manresa, la Bibllioteca Ateneu Les Bases i CNLMontserrat, amb la col·laboració d’Òmnium Bages, el Casal Familiar Recreatiu Els Carlins, el Conservatori Municipal de Música de Manresa amb el suport dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura i de la Institució de les Lletres Catalanes.

– Dijous 26 de març: Finalment, es clourà la celebració amb un darrer recital, aquest cop a càrrec de la poetessa Mireia Calafell: Tantes mudes, lectura poètica tindrà lloc a la Biblioteca de l’Ateneu Les Bases a les 19 h, emmarcat dins el Club de Lectura de Poesia, coordinat per Sònia Moya, però obert a tothom com la resta d’actes.

capc3a7alera-bloc-dmp

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s