#mésquellibres | La Neus recomana “Plans de futur”

plans-de-futur-marius-serra

Plans de futur

Serra, Màrius.
Barcelona : Proa, 2013

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 

 


Plans de futur és una novel·la de l’escriptor i enigmista Màrius Serra basada en una biografia real. Amb aquesta obra, l’autor va guanyar el premi Sant Jordi de novel·la l’any 2012.

Els protagonistes de la novel·la són per una banda el matemàtic empordanès Ferran Sunyer (Figueres 1912 – Barcelona 1967) i per l’altra, les seves dues cosines la Maria i l’Àngels Carbona que li dedicaran la vida i que són les que narraran tota la història en segona persona. El Ferran, el Ferri com tota la seva família l’anomena, patia una paràlisi cerebral diagnosticada des de ben petit que no li permetia ni caminar, ni escriure ni fer una vida amb normalitat. Tot i així, gràcies a la seva mare en principi i a les seves dues cosines després, es va poder formar auto-didàcticament i va acabar sent un matemàtic reconegut de fama sobretot mundial. A aquest fet, encara caldria afegir un altre obstacle prou important que va ser l’època que els va tocar viure: el de la guerra civil espanyola, la postguerra i el posterior règim franquista.

Tot plegat, és una tendra i emotiva història familiar molt recomanable on es ressalta l’esperit de superació de Ferran Sunyer i on també té cert protagonisme un jove Salvador Dalí que va fer el retrat de la cosina Maria Carbona durant un dels estius que la família Sunyer Carbona passaven al Mas Batlle de Vilajoan de l’Empordà.

Més informació:
Booktrailer del llibre

Sobre el matemàtic Ferran Sunyer:
Documental Ferran Sunyer i Balaguer. Història d’un exili interior.
Documental Ferran Sunyer, la superació d’un matemàtic.

Recomanat per la Neus de la Biblioteca Ateneu Les Bases.

foto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s