#mésquellibres | La Núria recomana “Eugénie Grandet”

Eugenie Grandet

Eugénie Grandet
Balzac, Honoré de.
Barcelona : Labutxaca, 2012

> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

 


Balzac va ser el novel·lista francès més important de la primera meitat del segle XIX i el principal representant de l’anomenada “novel·la realista”.

L’autor, ens presenta el conflicte provocat per l’enfrontament entre dues personalitats igualment fortes: Félix Grandet, un boter ric i posseït per l’avarícia, i la seva filla única Eugénie, inspirada pels sentiments més purs i despresos. Dues famílies poderoses de la població assetjaran la jove Eugénie amb la intenció d’aconseguir un enllaç matrimonial econòmicament profitós. Però Eugénie no es mostra sensible a segons quina mena de raons.

Avarícia i amor són els dos temes centrals de l’obra. L’avarícia és representada pel senyor Grandet, i les seves accions ens fan veure com el diner pot dominar a les persones, les lleis i fins i tot els sentiments. Per altra part l’amor, en la seva besant més pura, és representat per Eugénie, qui és capaç de donar tot el que posseeix.

Aquesta és una novel·la d’amor però també una novel·la de reflexió i crítica sobre el poder del diner, Eugénie Grandet és també la història d’un destí, en aparença gris i dolorós, que troba el seu acompliment en el rebuig de l’egoisme i el materialisme.

Perdeu la por als clàssics i llegiu aquesta gran obra, potser una de les més conegudes, i reconeguda, per a molts, com a la gran obra mestra d’Honoré de Balzac.

Recomanat per la Núria de la Biblioteca del Casino de Manresa.

Eugénie Grandet

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s